Restaurant De Roode Leeuw

's Gravenweg 379, 2905 LC Capelle aan den IJssel Show telephone number →

De Roode Leeuw
Welcome to Restaurant De Roode Leeuw in Capelle aan de IJssel.      
Our map is mainly is focused on the seasons. We offer a changing 3-course menu and wherever possible we work with organic products. You can contact us for lunch and dinner or settle for a cup of coffee, a drink and a snack.
 
You can also book us for a high tea or brunch. (min 12 pers.) There is also the possibility of parties and celebrations. Our restaurant is a unique place on the 's-Gravenweg in Capelle a / d IJssel on the border with Nieuwerkerk.
 
The building was rebuilt in 2011 after a fire in 2001, where only the red lion of the facade was spared. He still refers to the ancient inn from 1735. The exterior has become as much as possible a copy of the old building; within the attractively and our terrace offers many opportunities for pleasant stay.
162 reviews
Write a review → See all 162 reviews →
Food
Service
Atmosphere
31 visitors would recommend this restaurant!
"Heerlijke avond!"
Monday 01/09/2014

Zaterdagavond hartelijk ontvangen bij de deur van De Roode Leeuw. We hebben gebruik gemaakt van een drankje aan de bar, met een mooi zicht op de keuken en waar de koks hard en met veel precisie aan het werk zijn. Onze tafel was gedekt op de bovenverdieping, een mooie ruimte met een prettige warme sfeer. Het eten was erg lekker, met heerlijke smaak combinaties, een klein nadeel vond ik dat er geen wijnadvies werd gegeven. De bediening is vriendelijk en heeft kennis van de gerechten. Kortom een heerlijke avond!

Janita
Recommended!
Food
Service
Atmosphere
"Verrassend culinair"
Sunday 31/08/2014

Wij hadden gekozen om het restaurantweek arrangement uit te breiden met 2 gangen en begeleide wijnen om het af te maken. We waren zeer verrast over de kwaliteit van de gerechten, de amuses en de voorgerechten waren oprecht een goede manier bereidt om de eetlust op te wekken. Het hoofdgerecht en beide deserts maakten het helemaal af. Wij komen graag terug!

Bas Wevers
Recommended!
Food
Service
Atmosphere
"Heerlijk gegeten."
Sunday 31/08/2014

Het voorgerecht met makreel smaakte geweldig, een lekkere combinatie met de venkel met citroen.
Het tussengerecht met lekkere knapperige dorade.
Het hoofdgerecht met lekkere kalfssucade en biefstuk. Deze had wat mij betreft iets gaarder gemogen.
Ook het nagerecht was lekker met chocolade en bosvruchtenijs.
De bediening was vriendelijk.
Kortom een leuke avond gehad.

Trudie
Recommended!
Food
Service
Atmosphere
"Heerlijke gerechten in een sfeervol restaurant"
Friday 29/08/2014

Goede ontvangst. Attente en vriendelijke bediening. Het restaurant ziet er erg leuk uit zowel binnen als buiten en er hangt een prettige rustige sfeer. Het eten was heerlijk op mooie opgemaakte borden. Kennelijk was bij ons de 2e gang vergeten wat de bediening zelf opmerkte en ons vervolgens een drankje van het huis aanbood. Dat vind ik service. Wij komen hier graag vaker eten!

Fam. Bakx
Recommended!
Food
Service
Atmosphere
"3 gangen diner tijdens de Restaurantweek"
Wednesday 26/03/2014

Bij aankomst werden we netjes ontvangen en naar onze plaats begeleid. Het eten was heerlijk. De bediening heeft verstand van zaken en is erg attent. Ondanks dat het praktisch vol zat, hangt er een rustige sfeer. Beneden leek het in het begin wat drukker, maar dat merk je boven niet. Wij gaan zeker terug!

M. Jongeneel
Recommended!
Food
Service
Atmosphere
"kwaliteit"
Tuesday 25/03/2014

Goede kwaliteit op alle gebieden. Het eten was goed, de service en bediening was goed en er hing een goede sfeer. Mijn partner en ik waren erg enthousiast over het diner, omdat het aan alle verwachtingen voldeed en er was een goede combinatie tussen vlees en vis. Zeker voor herhaling vatbaar.

Rachel
Recommended!
Food
Service
Atmosphere
"Heerlijk gegeten"
Tuesday 25/03/2014

We waren er zaterdag met zijn 4-tjes, hebben heerlijk gegeten van amuse tot dessert!!! De sfeer was gezellig en de bediening er goed! voor herhaling vatbaar.

Ingrid van den Berg-Dirker
Recommended!
Food
Service
Atmosphere
"VR. 21 MAART"
Monday 24/03/2014

het is misschien raar om een 10 te geven maar we doen het toch!
Het was werkelijk geweldig!!!

Roodhorst
Recommended!
Food
Service
Atmosphere
"zo hoort het"
Monday 24/03/2014

We werden heel vriendelijk ontvangen en onze jas werd aangenomen. Tafel bij het raam gekregen, erw erd snel een drankjhe geserveerd (witte wijn La Baume. Met de wijn is niks mis, voorgerecht tonijncarpaccio, prima op smaak mooi gepresenteerd. Mijn partner had wat moeite met varkenswang en vroeg om een vervanger, dit werd parelhoenfilet.
Jammer dat het een parhoenbout werd maar dat mochte de pret niet drukken. De sucade met varkenswang smaakt voortreffelijk, cvomplemnet voor de chef. Aangezien mijn parner geen liefhebber van een dessert is heeft zij een koffie genomen. Dessert van broospudding met caramelijs was oke. Goede service aandacht voor de klant. Perfecte avond gehad, kom zeker nog eens terug.

Peter Kern
Recommended!
Food
Service
Atmosphere
"Heerlijk eten!"
Monday 24/03/2014

Wij hebben afgelopen zaterdag heerlijk gegeten bij De Roode Leeuw. De combinaties die de chef weet te creëren met eten zijn subliem en altijd een feest om te zien en natuurlijk om te eten.

Judith
Recommended!
Food
Service
Atmosphere
Write a review → See all 162 reviews →
(Advertisement)
Banner02