Nika Restaurant

Kossuth Lajos út 7-9., 1053 Budapest Show telephone number →

Nika Restaurant

In the centre of Budapest, 2 minutes from Elisabeth bridge with its international and Hungarian dishes restaurant Nika awaits its guests.

Only five weeks were needed for BBDesing from the first sketches until the grand opening of Nika restaurant in downtown Budapest.
In 2013 we were planning to create something new, something that is different from other restaurants therefore inside you can find an amazing plantwall, colorful flooring and high-tech interactive tables.
The overall outcome is exceptional. The innovational atmosphere is outlined by the "holey stocking" pattern in the bar, the purple colors attract the eyes from afar.
The energizing live plant wall, glistening chandelier, unplaned oak table directs the guest to the photos of contemporary artists.
Intimate romantic corners, availability for large groups and cozy terrace can also be found here.

You must see it and also taste it.

The menu items have been carefully selected to meet the taste of our guests. You can find typical hungarian dishes as well as international items, plenty of great Hungarian wine and spirit and a large selection of cocktails.

Everyone who is ready for something different, something new, and wants to leave satisfied and full of experience is more than welcome.

Reserve your table online now for free through DiningCity: Nika Restaurant – Budapest


120 reviews
Write a review → See all 120 reviews →
Food
Service
Atmosphere
107 visitors would recommend this restaurant!
"Étteremhét tapasztalatok"
Tuesday 21/10/2014

Az étteremhét alkalmával jártunk ott. A hely berendezéséről senkit se kell meggyőzni, hiszen látjátok a képeket. Nagyon tetszetős, remek dizájn, elég nagy a tér, nem kell a szomszédot bökdösni, hogy húzódjon már odébb.
A hangulattal se volt semmi probléma, kellemes zene szólt a háttérben.
A kiszolgálás remek. Figyelmesek, kedvesek voltak a pincérek. Magyaráztak, ajánlottak, panasz nem lehet rájuk. Nagyon tetszett az, hogy fontos nekik a visszacsatolás, a vendégek véleménye.
De a legfontosabb az étel.
Az előétel már már lehangoló volt. A páfrányos pisztráng consommé posírozott pisztráng filével, nem győzött meg. Maga a hal finom volt, de a leves többi része nagyon erőtlen, íze nagyon semleges és ezen a nagyon kevés zöldség sem javított.
A szívkagyló póré zselével és burgonyakrémmel is inkább csak különlegesség, mint igazi ízélmény.
Az előételt miatt el is kezdtem aggódni, de kérem szépen olyan isteni, mennyi főételt és desszertet kapunk, hogy az csoda!
A nyúl kétféleképpen és a Konfitált mangalica steak nagyon ízlésesen volt tálalva, az ízük pedig lehengerlő. A desszertről (a séf különleges diós süteménye és a somlói revolution) is csak jókat tudok mondani.
Csakis erősen ajánlani tudom a helyet.

Madzel Gábor
Recommended!
Food
Service
Atmosphere
"Csalódás"
Monday 20/10/2014

Az első benyomás: lenyűgöző. Majd mikor egy top-étteremben a sommelier előttünk alázza meg a minket kiszolgáló munkatársát - ami számára lehet, hogy mulatságos, ám a pincért elnézve mégsem- ér az első csalódás.
A főételt körülbelül háromnegyed óra várakozás után megkaptuk, amivel önmagában nem lenne baj, ám az ételek rettentő hűvösek voltak. A desszertet pedig a közelben lévő Jégbüfében is kóstoltam már, töredék áron. Összességében tehát azt gondolom, van még hova fejlődni, és egy Étterem héten nem ez a hely lesz az, ahova szívesen visszatérnék....

Mónika
Food
Service
Atmosphere
"x"
Monday 20/10/2014

Kifinomult, modern, nagyvárosi enteriőr, udvarias, felkészült személyzet, kifejezetten ízléses, elegáns tálalás, kiemelkedő konyha, remek, harmonizáló ízek. Azonban a borlap és a desszertek választékossága még kiegészítésre szorulhat.

Oszkár
Recommended!
Food
Service
Atmosphere
"Belvárosi különlegesség"
Monday 20/10/2014

Különleges ételkompozíciók, egyedi ízélmény. A legjobb helyen, az ablak mellett kaptunk helyet.

Kerner Beáta
Recommended!
Food
Service
Atmosphere
"Szuper hely"
Monday 20/10/2014

Nagyon tetszett az étterem, a hangulata fiatalos és modern, a kiszolgálók barátságosak és az ételek is jók voltak. A saját készítésű desszertjük kitűnő volt!

Péter
Recommended!
Food
Service
Atmosphere
"Egyre jobb konyha"
Sunday 19/10/2014

Nyitása óta többször is voltunk itt és egyre csak javuló konyhát élvezhettünk. A kiszolgálás is előzékeny, barátságos. Feltétlenül ajánljuk.

Györgyi
Food
Service
Atmosphere
"Kellemes este volt! Köszönettel tartozunk!"
Sunday 19/10/2014

Tündérien megértő és kedves, segítőkész a staff!!!!!!
El kellett az egyik főételt és a két desszertet hoznunk, semmi csúnyán nézés vagy hasonló, nagyon kedvesen megértően (talán nem eléggé diszkréten) kezelték a kérést!
Istenien finom volt az étel!!!!

Lángolt languszta nem csak alliterál, de szépirodalmian ízletes összeállítás!!!
A szívkagyló amilyen bizarrul festett a póré zselében, olyan finom is volt! Kicsit furcsa volt önmagában a zselé, nem volt elég ízletes talán; de az összehatás valami mennyei volt!!!

A sertés szúz főétel is nagyon finom lett, számomra kicsit kevésbé izgalmas kombináció, mint az előételek, de őszintén szuper finom!
A mangalicával azt a butaságot követtem el, hogy nem szóltam, nem kell szét "főzni". Omlós volt. Azt mondtam, mint a Milka csoki, úgy olvadt el a porhanyós husi a számban!!! Az édesburgonya püré nagyon kellemes társa volt. Ízlésem kérdése, hogy a vörösboros szilva nem esett jól. Harmonikus volt minden együtt! Egyszerűen nem szeretem, ha érzem még az alkoholt a gyümölcsben.

Desszertnek az újragondolt Somlóit választottuk, pompás volt!

Dorka
Recommended!
Food
Service
Atmosphere
"íszuper ebéd"
Sunday 19/10/2014

Maximálisan elégedett vagyok az étteremmel, isteni ételek és profi kiszolgálás. A kézműves sütemények fenségesek voltak.

K D
Recommended!
Food
Service
Atmosphere
"Ha mas eloetelt választottam volna..."
Sunday 19/10/2014

Sajnos előételként kagylót kértem, igy az ejszakat a toalettben töltöttem.
Egyértelműen a kagyló volt a bűnös, tudhattam volna, kagylót tengerparton egyen az ember!
Főételként nyulat ettem: csodálatos volt! Gyönyörű tálalás, gazdag ízharmónia, különlegesen volt elkészítve!
A desszert külön remekműve a shef-nek, látványra ed ízre is finom volt!
A pincérek kicsit szétszortak, pl evőeszközt 2x kellett kérni. De ezzel együtt nagyon udvariasak voltak.
Ilyen szép design-hoz kicsit gagyi a lila papír szalvéta...

Kiss Agota Adrienne
Food
Service
Atmosphere
"étteremhét"
Sunday 19/10/2014

Finomak voltak az ételek, gyors a kiszolgálás. A steakhez egy picivel több köret illett volna.

Csákó Edit
Recommended!
Food
Service
Atmosphere
Write a review → See all 120 reviews →
(Advertisement)
Banner02