Nika Restaurant

Kossuth Lajos út 7-9., 1053 Budapest Show telephone number →

Nika Restaurant

In the centre of Budapest, 2 minutes from Elisabeth bridge with its international and Hungarian dishes restaurant Nika awaits its guests.

Only five weeks were needed for BBDesing from the first sketches until the grand opening of Nika restaurant in downtown Budapest.
In 2013 we were planning to create something new, something that is different from other restaurants therefore inside you can find an amazing plantwall, colorful flooring and high-tech interactive tables.
The overall outcome is exceptional. The innovational atmosphere is outlined by the "holey stocking" pattern in the bar, the purple colors attract the eyes from afar.
The energizing live plant wall, glistening chandelier, unplaned oak table directs the guest to the photos of contemporary artists.
Intimate romantic corners, availability for large groups and cozy terrace can also be found here.

You must see it and also taste it.

The menu items have been carefully selected to meet the taste of our guests. You can find typical hungarian dishes as well as international items, plenty of great Hungarian wine and spirit and a large selection of cocktails.

Everyone who is ready for something different, something new, and wants to leave satisfied and full of experience is more than welcome.

Reserve your table online now for free through DiningCity: Nika Restaurant – Budapest


89 reviews
Write a review → See all 89 reviews →
Food
Service
Atmosphere
82 visitors would recommend this restaurant!
""
Thursday 07/08/2014

Érdekes menüsor volt a 6 fogàsos ajànlat. Igy màr ajànlottam is külföldröl érkezö ismeröseimnek.

Rutishauser Màrta
Recommended!
Food
Service
Atmosphere
"6 fogásos degusztációs menü "
Wednesday 06/08/2014

Az étterem benti részében a hangulat egy modern étteremnek megfelelő, a külvilág zajától jobban elzárt, mégsem teljesen elszeparált. A kinti pár asztal inkább a lazább étkezést/kávézást kedvelőknek ajánlott, mivel egy átrium/ üvegezett tetejű átjáróban található, ahol egyéb gyalogos forgalom is zajlik. Ez nem igazán volt zavaró, vagy túl forgalmas az adott szombat délutáni, egyébként meleg nyári napon, de érdemes tudni róla. Mi a kinti részen ültünk, az értékelést ezt tükrözi.A kiszolgálára adott értékelésnél több felszolgáló munkája került összevonásra, mert többen is foglalkoztak velünk.

Farkas Anita
Recommended!
Food
Service
Atmosphere
"Kellemes meglepetés"
Tuesday 05/08/2014

Nagyon sokat javult a Nika konyhája, most igazán kiváló menüt állítottak össze. A megszokott profizmus és szívélyesség jellemzi a kiszolgálást is.
Ezért feltétlenül jobb besorolást érdemelnek.

Tamás
Recommended!
Food
Service
Atmosphere
"6 fogásos degusztációs menü"
Tuesday 05/08/2014

Az előzetes figyelem felhívással tökéletes összhangban kivételes kulináris élményben volt részünk a NIKA étteremben. A minden elemében szemet gyönyörködtetően elkészített, nagy műgonddal és odafigyeléssel felszolgált különleges, 6 fogásos ételsor az étterem valamennyi közreműködő munkatársát dicséri, egyedi ízvilágával, kiváló szakértelmet tükröző összeállításával. Méltó megkoronázása volt az ebéd az e naphoz kötődő, számunkra fontos eseménynek.

László
Recommended!
Food
Service
Atmosphere
"Hat mennyei fogás"
Monday 04/08/2014

Mindkettőnk születésnapját ünnepeltük egy finom ebéddel. A szokott zöldövezet helyett a szeszélyes időjárás - és a Nika féláron kínált degusztációs menüje miatt maradtunk a belvárosban - és milyen jól tettük. Minden fogás különleges és finom volt, a mennyiség akkora, hogy rosszullét nélkül is végig lehet enni a menüt, de mindent ízt ki tudtunk élvezni. Nagyon jól időzítve jöttek a fogások, fontos beszélgetést folytattunk közben, de nem éreztük, hogy éppen megszakítanak vagy üresjáratok vannak. Kicsit aggódtam az előzetes menü ismeretében, kell-e hozzá szótár, de éppen kellő mértékű bemutatást kaptunk minden fogásról. A legnagyobb sikert a mák "leves" aratta. Nagyon jól sikerült ebéd volt, köszönet érte! A pici levonás a lépcső miatt van, figyelni kell kifelé menet, nehogy félrelépjünk.

Rutkai Ágnes
Recommended!
Food
Service
Atmosphere
"OK!"
Monday 04/08/2014

Érdekes, de jó!

Zöld Mihály
Recommended!
Food
Service
Atmosphere
"Kiváló étterem, kiváló hangulat"
Monday 04/08/2014

Kiváló étterem, kiváló hangulat

Szabados Laura
Recommended!
Food
Service
Atmosphere
""
Sunday 03/08/2014

A chef egyszerűen fantasztikus, igazi tehetség: a fogások egyszerre rafináltak és harmonikusak, a modern és a hagyományos izgalmas, ízletes elegyei.
Az étterem még csiszolatlan, kiforratlan, nagyon kamaszos (túl sok a szín: lila, ezüst, üveg, rózsaszín,kicsit túl fényes a pult mögött, ugyanakkor matt pl. az ülőbútor) elég lenne kettő is, a zene nem idomul az enteriőrhöz. Megvannak benne az elegancia jegyei, de még nem harmonikus, túlságosan is széttartó, emellett viszont nagyon kedves és szeretetreméltó a kisugárzása. Ugyanez jellemző a kiszolgálásra: egyik oldalon professzionális (az ételek ismertetésénél), ugyanakkor viszont nálunk elfelejtődött egy fogás.
Mindemellett felejthetetlen, nagyon kellemes élmény és emiatt tervezzük a visszatérést.

Pacz Mercédesz
Recommended!
Food
Service
Atmosphere
""
Sunday 03/08/2014

A konyha nagyon jó, a borválasztékon lenne még mit javítani. A kiszolgáláson szintén lehet még finomítani. (Pl. A gyerek tányérját még nem vitték el de már kihozták a desszertet. Engem kért meg a pincér, hogy vegyem el a gyerek előtti tányért hogy le tudja rakni a desszertet. ) Ami számunkra nagyon meglepő volt, hogy a mosogató helyiség a vendégtérre nyílik, melyet csak az éttermen keresztül lehet megközelíteni. Így a háttérmunka nem tud a vendégek számára sem észrevétlen maradni, ami egy magasabb kategóriájú étteremnél alapvető.

BBoglarka
Recommended!
Food
Service
Atmosphere
""
Sunday 03/08/2014

A menü és a konyha is szuper, biztosan fogunk még jönni. Az étterem berendezése és elhelyezkedése lehetne jobb, de az ételek mindenért kárpótolnak. A házi sütemények isteniek!

Kalmár Dea
Recommended!
Food
Service
Atmosphere
Write a review → See all 89 reviews →
(Advertisement)
Banner02